Ulica Grada Vukovara 52D, Zagreb
RECENZIJA: Pojačalo Musical Fidelity M2si
NAŠA ODLUKA

M2si možda nema sve značajke kao i većina konkurentnih proizvoda ali prednjači s impresivno rafiniranim i zabavnim performansama.

ZA:                                                                          
Ekspanzivan i fluidan zvuk
Impresivna dinamika
Uglađene ali snažne performanse
Kvaliteta konstrukcije

PROTIV:
Samo linijski signal
Nema izlaz za slušalice

Lako bi bilo odbaciti Musical Fidelity M2si na temelju njegovih značajki, odnosno manjka istih. Ovo je jedno od ogoljenijih pojačala na koje smo naišli na ovom nivou. Nudi osnove – daljinski upravljač, šest ulaza linijskog signala, uključujući kazetnu petlju i bypass opciju za kućno kino za pomoć pri integraciji u surround sistemu – i ne mnogo više.

Značajke

Uzalud biste tražili pretpojačalo za gramofon, a kamoli izlaz za slušalice ili digitalne ulaze. Čak i konkurentski puristi puput Rega Elex-R ili njegov manji brat Brio nude dobra gramofonska pretpojačala. Dok jeftinija alternativa poput Audiolab-ovog 6000A nudi gotovo sve što se tiče značajki.

Naravno, puno je više faktora pri izboru pojačala od liste njegovih značajki. Ukoliko vam je Musical Fidelity-ev skroman raspon sadržaja prihvatljiv, kao što je za većinu ljudi, uvjeriti ćete se da je ovo izvrstan proizvod.

Konstrukcija

M2si je dobro građen, osjetno više luksuzan nego većina prije spomenutih konkurenata. Zgodni detalji poput čvrstog metala za kontrole umjesto plastike doista uzvisuje dojam. Sveukupni finiš je impresivan te nam se sviđa jednostavan i čist izgled.

Ispod poklopca ćete naći odjeljak pretpojačala koji radi u modusu Klase A za  umanjenu distorziju. Također uživa zasebno napajanje za poboljšanje performanse i smanjenje neželjene interakcije s glavnim pojačalom.

Ovdje nema manjka snage, M2si donosi 76W po kanalu kroz 8 ohma pružajući zdrav porast do 137W po kanalu dok se impedancija prepolovljuje. Ovaj impresivan set brojki jasno upućuje na to da ovo pojačalo može producirati visoke razine zvuka sa bilo kojim zvučnikom prikladne cijene.

Zvuk

Dali smo M2si-u par dana korištenja prije ozbiljnog slušanja, te se njegov zvuk stabilizira relativno brzo. Koristili smo naš uobičajen Naim NDS/555PS referentni streamer glazbe i ATC SCM 50 zvučnike da nađemo istinski raspon M2si-evih mogućnosti, uz cjenovno prikladne proizvode poput zvučnika Dali Oberon 5 i Cyrus CDi cd playera. Ne treba puno da se zaključi kako je Musical Fidelity M2si izvrstan performer.

Pruža veliki zvuk, pun autoriteta i supstance. Slušajući Orff-ovu Carmina Buranu bili smo svjesni M2si-eve uglađenosti i sposobnosti da se nosi s kompleksnošću glazbe bez da zvuči kao da se napreže. S lakoćom prati individualne  instrumentske niti a ipak ne skreće pogled sa cjeline.

Na ovom nivou to je izniman talent.

Ovo pojačalo ima i jako dobru stereo sliku. Svaka nota je čvrsto fokusirana s ekspanzivnom i prostranom zvučnom slikom. Prezentacija ostaje stabilna čak i kad stvari postanu užurbane i na visokim nivoima.

Dinamička ekspresija M2si-a omogućava vrhunski prelaz od tihog do glasnog te jednako rado reproducira suptilnosti niskih nivoa i moćna krešenda.

Tonski balans nije neutralan kao kod Audiolab-a, ali je jednako raspoređen, a gdje se razilazi radi to na način koji je u cijelosti suosjećajan – gornji kraj je sladak dok srednji i bas imaju notu dodane punoće. Začinjeno je lagano ali dovoljno da pojačalo učini manje sitničarski od konkurenata pri uparivanju s uređajima.

Pustili smo Bruce Sptingseen-ov American Skin (41 Shots) i Musical Fidelity je zvučao kao kod kuće. Ima udarac i snagu ali kroti svu tu snagu sa finesom koja vrhunski zadržava strast i teksturu Springsteen-ove hrapave vokalne dikcije. Bas je rukovan umijećem – svaka nota udara jako i istinski. Postojan ritam pjesme je dobro iskomuniciran, mada ovdje Rega i slični odrađuju bolje.

Odluka

Puštali smo širok raspon glazbe, od grandioznih orkestralnih kompozicija Johna Williamsa do Tracy Chapman-ovog nenametljivog debi seta te XX-ove elektronike i Muisical Fidelity nikad nije razočarao.

M2si je vrhunsko svestrano pojačalo, jedno od najboljih koje smo čuli u tom cjenovnom rangu. Po cijeni od 6990kn dijeli razliku između dvoje izvrsnih Rega pojačala te je dostojna alternativa obojici – to je velika pohvala. Ako vam ne smeta manjak značajki, ovo pojačalo zaslužuje biti na vašoj listi.

OCJENE
  • Zvuk:  5
  • Značajke:  3
  • Konstrukcija:  5

Izvor: https://www.whathifi.com/reviews/musical-fidelity-m2si

Akcija!
1_M2si-front3_M2si-rearKratki pregled
926.00  (6,976.95 kn)
1 EUR = 7,53450 HRKOdaberi opcije
Dodaj na Listu Želja
Dodaj na Listu Želja